a

Blog

Lulja e Akacias- një anti-oksiduese e dyfishtë e lëkurës   Lulja e Akacias është një ndër pjesët e pemës së Akacias më të përdorura nga Industria e Dermokozmetikës apo Kozmeceutikës. Në vendin tonë, pema e Akacias rritet në lartësitë 600-1400 metra.   Sa i takon pemës, ajo shfaq cilësi shumë të mira të mbrojtjes së […]

Cfare jane Balsamet? Balsamet janë formulime te cilat aplikohen mbi lekure. Ato jane kombinimi i dy përbërësve themelorë: vajit dhe dyllit. Balsamet jane pergatesa me konsistence te ngurte te cilet shkrihen kur bien në kontakt me ngrohtësinë e lëkurës tuaj. Formulimet e tjera hidratuese si locionet dhe kremrat perbehen nga uje dhe vaj. Per kete […]

Cfare eshte vaji I bajames? Historikisht, vaji I bajameve eshte perdorur ne Kinen e lashte dhe ne shkollen e mjekesise Greko- Persiane e Ayurvedic per te permiresuar shendetin e lekures dhe per te trajtuar probleme te tilla si psoriaza, ekzema duke promovuar lekuren e shendetshme. Bajamet janë një burim i pasur i proteinave, vitaminës B2 […]