a

Nenna Manufactory - 100% Natural, Waterless Skin and Hair Care products

Lulja e Portokallit

 

Lulja e portokallit, si delikate ashtu edhe bindëse, i bën të gjithë ta duan. E përdorur në gatim, lulja e portokallit vlerësohen për aromën e saj të rafinuar si dhe për përfitimet që i atribuohen. Çaji me lule portokalli është shumë i popullarizuar në mesin e adhuruesve të çajrave me lule. Thuhet se lulet e portokallit simbolizonin pastërtinë që në antikitet, kur nuset e reja zbukuronin me to kurorat e tyre.

Lulja e portokallit përmban shumë përbërës aktivë dhe duket se ka veti relaksuese dhe antispazmatike, gjë që i jep aftësinë për të relaksuar muskujt dhe për të lehtësuar kështu tretjen dhe gjumin.