a

Nenna Manufactory - 100% Natural, Waterless Skin and Hair Care products

Si të përfitoni nga ”Koha e Çajit”

 

Ju ndoshta keni dëgjuar për disa përfitime shëndetësore të pirjes së çajit. Megjithatë, përfitimi i vetëm që diskutohet rrallë nuk lidhet me shëndetin. Është përfitimi për mirëqenien tuaj mendore. Për të korrur përfitimet e plota të çajit, do t’ju duhet të shikoni përtej konsumimit të lëngut të ngrohtë në filxhanin tuaj. Ju do të duhet të konsumoni një përvojë të pirjes së çajit.

 

PËRMIRËSONI PËRVOJËN TUAJ TË PIRJES SË ÇAJIT

A e pini çajin tuaj ndërkohë që shkruani një email? A është konsumi një veprim i përshpejtuar, jashtë fokusit që shoqëron ngutje dhe nxitim të jetës suaj? Apo është një kohë e shenjtë për ju?

Gjetja e kohës për të pirë çaj është e lehtë. Së pari, vendosni më shumë qëllim në procesin tuaj të pirjes së çajit . Nëse zakonisht filloni të bëni shumë detyra ndërsa çaji juaj piqet, ndaloni. Në vend të kësaj, zgjidhni me kujdes çajin tuaj, derdhni ujë në temperaturën e duhur dhe ziejini për kohën e duhur. Merrni këtë moment për veten tuaj. Ju madje mund ta përdorni këtë kohë si një detoks nga ekranet dhe teknologjia.

Ju gjithashtu do të dëshironi të siguroheni që keni mjedisin e duhur për të pirë çaj. Pavarësisht nëse kjo do të thotë të rrini rehat në karrigen tuaj të preferuar ose ta bëni hapësirën e punës në zyrën tuaj më mikpritëse, ju dëshironi ta bëni përvojën tuaj sa më të këndshme dhe relaksuese. Përgatituni që ta shijoni plotësisht çajin tuaj nga gllënjka e parë deri në gllënjkën e fundit. 

Ndërsa filloni të pini çajin tuaj, përpiquni të përqendroheni në atë që ndjeni. 80% e asaj që po përjetoni kur pini çaj është përmes shqisës tuaj të nuhatjes. Kur hiqni gjethet e çajit nga filxhani ose çaji juaj, nuhatni ato dhe përpiquni të kuptoni se çfarë ju kujton çaji. Ndërsa pini çajin, lëreni të kalojë mbi secilën pjesë të gjuhës, në mënyrë që të shijoni çdo notë shije. Seksione të ndryshme të gjuhës ndjejnë shije të ndryshme, prandaj është e rëndësishme që të ekspozoni sa më shumë zonë të gjuhës ndaj çajit. 

Duke krijuar një moment për veten tuaj sa herë që pini çaj, do të rrisni vetëdijen tuaj dhe do të zbuloni se pirja juaj e çajit mund të sigurojë një përvojë që shkon përtej shijes dhe aromës.